Kereste ihracatı yapan firmalar ile Kereste ithalatı listesi 2021 yılında en çok merak edilen bir konu oldu. Kereste üretimi yapan yerler GloballyPort.com’da listelenmeye başlıyor. Türkiye’den dünyaya Kereste satışı geçtiğimiz yıla göre artış gösterdi. Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pazaryerini daralttı. Kereste üretimi azaldığı için satış yapılamaz bir hale geldi ve haliyle ithalat arttı. Türkiye’de bakanlıktan destek alarak üretim yapabiliyorsunuz fakat tüketim toplumu olduğumuz için Kereste üretiminde artış yaşanmadı. Kereste ihracatı daha fazla para kazandırdığı için yerli pazarda bulunan ürünlerin fiyatında da artış yaşanmaya başladı.
Kereste almak veya satmak istiyorsanız ilk olarak hedef ülke analizi yapmanızı tavsiye ederiz. Dış ticarette en önemli konu satış yapmak istediğiniz ülkedeki fiyatları öğrenmektir. Müşteri bulurken çok işinize yarayacak bu yöntem daha hızlı satış yapmanızı sağlar. Kereste ihracatı yapmak uzman kişilerden de yardım alabilirsiniz. Televizyonda, internette, sosyal medya sitelerinde çok fazla Kereste reklamı görüyorsanız işiniz daha da zorlaşabilir çünkü reklamı yapılan her ürün çok fazla talep edilen ürün anlamına gelir. Tüketici her zaman haklıdır felsefesiyle satış yapmak istediğinizde Kereste satışlarınız çok hızlı olacaktır.
Kereste ihracatı nasıl yapılır?
Kereste ihracatı yapmak için yukarıda dile getirdiğimiz gibi hedef ülke analizi yapmanız gerekir. Ticaret Bakanlığı’nın resmî web sitesi üzerinden ücretsiz olarak sunulan kaynaklardan yararlanabilirsiniz. Türkiye, Kereste ihracatı yapmak için üreticilere ya da ihracat şirketlerine ücretsiz imkanlar sunmaktadır. Geçmiş yıllarda Kereste ithalatı yapan firmaların listesini alarak işe başlayabilirsiniz. İnterneti kullanmayı bilen herkes web sitesi açmadan, sosyal medyayı kullanmadan satış yapabilir. Ücretsiz e-posta hesabı açarak, Kereste üreten, ithalatı yapan firmalara e-posta göndererek satış yapmak mümkündür.
Kereste ithalatı yapmak için ve yerli pazarda satmak için yine ücretsiz olarak bakanlık kaynaklarından yardım alabilirsiniz. Kolay İhracat platformu ile Kereste ihracatı veya ithalatı yapmak son derece mümkün ve ücretsizdir. Bu yazıyı hazırladığımız 18 Haziran 2021 Cuma gününden sonra işiniz çok daha kolay çünkü ister alıcı ister satıcı olun Globally Port size destek verecek Ücretsiz danışmanlık hizmetimizi alarak Kereste ihracatı yapan firmalara ulaşabilirsiniz. Türkiye’den dünyaya satılan Kereste sayısı çok azdır fakat ihracatı artırıp hem kendimizin hem de ülkemizin geleceğini değiştirebiliriz.
Kereste ihracatı yapan firmalar
Her yıl genişleyen bir Pazar haline gelen Kereste ithalatından sizde payınızı almak istiyorsanız vakit kaybetmeden satış yapmaya başlayın. Pandemi ile sadece sağlık malzemelerine değil her türlü tüketim ürününe talep arttı. Talebi artan ürünlerde Kereste bile var. Belki farkında olmayabilirsiniz fakat dünyada milyarlarca insan var ve insanların talepleri asla bitmiyor. Türkiye’de satılmayan, üretilmeyen herhangi bir ürün dünyanın bir ucundaki insanın ihtiyacı olabiliyor. Kereste ithalatı yapan firmalar ile Türkiye kazanacak. Türkiye kazanırsa hep birlikte kazanacağız.
Kereste ihracatı için gerekli belgeler? Kereste ihracatı nasıl yapılır?
Dijitalin gücünü bildiğiniz için Google gibi arama motorlarında Kereste araması yaparak GloballyPort.com’a kadar geldiğiniz. Dış ve iç ticarette aracıları ortadan kaldırırsak birçok ürün vatandaşın evine çok daha ucuz girer. B2C sitelerinin sayısı dünyada artarken Türkiye’de şu anda direkt üreticiden tüketiciye satış yapan neredeyse hiç site yoktur. Kereste ihracatı yapmak için hedef ülkenizi belirledikten sonra o ülkeye satış yapmak için gerekli olan belgelere ihtiyacınız vardır. Ortadoğu, Amerika, Avrupa, Asya, Uzakdoğu, Afrika ülkelerinin tümünde farklı zorunluluklar uygulanır. Avrupa sadece CE belgesini zorunlu tutarken, bazı ülkeler farklı belgeler isteyebilir. Kereste ihracatı için gerekli belgelere ulaşmak için bize yazın. Kereste üretimi yapan firmalardan hiçbir ücret almadan elimizi taşın altına koyuyoruz ve Türkiye’yi ihracatta bir adım bile olsa yukarıya çıkarmak için birlikte çalışıyoruz.
Kereste ithalatı için gerekli belgeler? Kereste ithalatı nasıl yapılır?
Alıcıları ve satıcıları ücretsiz olarak bir araya getirmek için çalışmalar yapan GLoballyPort.com, 18 Haziran 2021 Cuma itibarıyla Kereste ithalatı yapmak isteyen firmalara yardımcı olmak için kolları sıvamıştır. Geçtiğimiz sene Türkiye’ye satılan Kereste, fiyat olarak çok düşük olduğu için tüketicinin tercihi olmuştur. Kereste sektöründe başarılı olabilmek ve ithalat yapan firmalar arasına girmek için Türkiye’nin istediği belgelere sahip olmanız gerekir. Kereste satışına başlamak için ürünü millileştirmek gerekir. Gümrük kurallarına göre millileştirme yaptırdıktan sonra ürünün belirli testlere girmesi gerekir. Türkiye’de gerekli bakanlıkların belirlediği standartlara sahip olan Kereste ithalatı için belgeler bu şekilde alınır. Kereste ithalatı nasıl yapılır sorusuna verdiğimiz cevap sizi memnun etmediyse iletişim bölümünden bize yazabilirsiniz ve ücretsiz destek alabilirsiniz.
Kereste ihracatı
İhracata veya ithalata başlamak için şirket kurmak gereklidir. Bazı kaynaklarda Kereste ihracatı yapmak için şirket kurmaya gerek olmadığı yazıyor fakat bu yanlış bilgidir. Haklarınızı korumak için şirket kurmaya ihtiyacınız vardır. Alıcı, satıcı, broker, arabulucu ne olursanız olun aldığınız paranın vergisini vermek zorundasınız. Vergisini ödemediğiniz para hakkında bir savunma yapamazsınız. Kereste ihracatı yapan firmalar arasına girip kazancınızı garanti altına almak için şirket kurmalısınız. Şahıs şirketi bile kurarak satış yapmaya başlayabilir ve belki dünyayı değil ama dünyanızı değiştirmeye başlayabilirsiniz. 18 Haziran 2021 Cuma günü sizin başarı yolunuzda ilk adım olabilir.
İl, ilçe, mahalle fark etmeksizin ihracatçı birliklerine kayıt yaptırabilirsiniz. Türkiye’den Kereste satın almak isteyen müşteriler daha hızlı ticaret yapabilmek için taleplerini ihracatçılar birliğine gönderir. Üretim yaptığınız şehir Mersin ise Mersin sınırları içerisindeki ihracatçı birliklerine giderek ya da arayarak bilgi alabilirsiniz.
İhracatçı belgelerinde genelde istenen belgeler şu şekildedir;
- İmza beyannamesi (gerçek kişiler),
- İmza sirküleri (tüzel kişiler),
- Faaliyet Belgesi (tüzel kişiler),
- Ticaret sicil gazetesi (tüzel kişiler),
- Vergi mükellefiyet yazısı (tüzel kişiler),
- Vekâletname (temsil yoluyla işlemlerinizi yaptırmak için),
- Gerçek kişinin kimlik belgesi veya tüzel kişi yani firma yetkililerinin kimlik belgesi.
Kereste ihracatı yapan firmalar (18 Haziran 2021 Cuma)
Yurtdışına ürün satmak için ilk olarak bir danışman firma ile anlaşmanız gerekir. Eğer ben hem üretim hattı hem de satış ayağı ilgilenirim derseniz kimseye ihtiyaç duymadan Kereste ihracatı yapan firmalar arasına girebilirsiniz. GloballyPort.com’dan ücretsiz destek alarak sizde gümrük danışmanı, ürün danışmanı, lojistik ücretlerine ortadan kaldırarak ticarete başlayabilirsiniz. Müşteri bulmak için B2B siteleri, B2C platformları, online katalogların taranması ve pazarlama yöntemlerinin uygulanması gerekebilir. Uzaktan pazarlama için e-posta ile, şirket telefonu ile, Whatsapp üzerinden Kereste alımı yapan yerlere ulaşabilirsiniz. İhracata başlamak için firmalara numune gönderebilir ve pazaryerlerinde reklam verebilirsiniz.
İnternetin aktif olarak kullanılmadığı zamanlarda Kereste ihracatı yapan firmalar sayısı çok fazlaydı. 18 Haziran 2021 Cuma sonrasında çok daha azalacağını düşünüyoruz çünkü dijital pazarlama yöntemlerini artık üreticiler kullanılabilir hale geldi. Köy yerine üretim yapan girişimci artık akıllı telefon kullanıyor ve telefon üzerinden alıcı bulabiliyor. 18 Haziran 2021 Cuma itibarıyla sizde GloballyPort.com’dan ücretsiz destek alabilir veya yabancı kaynaklara ulaşarak kendiniz aracısınız satış yapabilirsiniz.
Kereste ihracatı için yol haritası
Son olarak sizlere ihracat ya da ithalata başlamak için izlemeniz gereken yol haritasını söyleyeceğiz. İster aracı, ister üretici, ister satıcı olun şimdi söyleyeceğimiz sizler çok işinize yarayacak. Kısa ve öz olarak güvenli ve direkt dış ticaret için belirlenmesi gereken öncelikleri maddeler halinde detaylı olarak açıklamak istiyoruz. Mersin fark etmeksizin bu bilgileri önceden hazırlayarak daha hızlı ticaret yapabilirsiniz.
Teslim şeklinin belirlenmesi: Kereste ihracatı yapan firmalar genelde nakliye, lojistik, gümrükleme gibi bütün prosedürleri kendisi yapar. İhracata başlamak için teslim şekli çok önemlidir. Denizyolu, karayolu, havayolu veya demiryolu gibi önceliklerin belirlenmesinin akabinde FOB veya CIF teslim seçeneğinin belirlenmesi gerekir.
Ödeme yönteminin belirlenmesi: Ödeme yöntemi genelde herhangi bir akreditif yöntemi olur. Ürünün ekspertizi yapıldıktan sonra ödenecek para ödenir şeklinde ödeme yöntemleri yaygın olarak kullanılır. Satıcının ya da alıcının müdahale edemediği bağımsız ekspertiz/denetleme firmaları bulunmaktadır. Kereste ihracatı yapmak için bu firmalar ile anlaşılır ve akreditif yöntemi bu şekilde işleme alınır. Bu çok detaylı bir işlemdir, sayfalarca anlatım gerektirebilir bu konuda GloballyPort.com’ın iletişim bölümünden merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.
Bankanın belirlenmesi: Türkiye’de hizmet veren bankalar, satıcının ya da alıcının ülkesinde bulunmayabilir. Bu sebeple muhbir bankalar ile işlem yapılır. Bu sebeple işlem yapacağınız bankayı çok iyi belirlemeniz gerekir. Kereste ithalatı yapan firmalar arasına girmek bu kadar kolaydır.
Yukarıda detaylı olarak açıkladığımız bilgilerin haricinde 18 Haziran 2021 Cuma günü yazımıza sığdıramayacağız dış ticaret bilgileri mevcuttur. Kereste ihracatı için paketleme, nakliye, konşimento, gemi şekli gibi yüzlerce detay vardır. Merak ettikleriniz için bize ulaşabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkürler.